Was ik er maar eerder aan begonnen!


Ik was al een tijd lang niet tevreden met mijn leven, maar hield me staande met het idee dat niet iedereen een fantastisch leven heeft en vond van mezelf dat ik het maar moest accepteren. Ik was moe, futloos en had eigenlijk nergens zin in. Na een operatie en een periode van herstel die naar mijn mening niet snel genoeg ging, liep ik vast en de spiraal naar beneden was ingezet.

In het eerste gesprek had Jan snel de goede toon te pakken en liet merken mijn ‘afweer’ wel door te hebben. Ik maakte duidelijk dat ik vond dat ik best een goed leven had. Maar Jan vroeg mij of ‘goed genoeg ook daadwerkelijk genoeg was’, of ik daar een keus in had gemaakt. Ik moest toegeven van niet.

Mijn grootste leerpunt was: grenzen aangeven. Met behulp van de Birkman-methode werden mijn sterke punten duidelijk en kan ik deze nu inzetten en bewust sturen. Snelheid en variatie spreken mij aan en dat gebeurde ook in de tien gesprekken die ik heb gehad. Nu ik dit een jaar later opschrijf, vraag ik me af waarom ik niet eerder de gesprekken ben aangegaan. Ik had er veel tijd mee kunnen besparen en had de vreugde die ik nu voel eerder kunnen ervaren. Maar ja, voor alles is een tijd.

Marian Sanders
Hoofd P&PD
's Heerenloo Midden-Nederland

psychologie  coaching  training