Groeipijn


Een snelle carrière is leuk, maar kent ook vele valkuilen. Vrijwel van de ene op de andere dag totaal onverwacht rector van een school voor voortgezet onderwijs worden betekent bijna letterlijk ‘ zwemmen of verzuipen’.

Natuurlijk brengt een dergelijke ontwikkeling veel spanning met zich mee. Bij mij leidde dit er na enige tijd toe, dat ik me steeds vaker ging afvragen, of ik mijn werk wel leuk vond en of ik er eigenlijk wel geschikt voor was. Dit gepieker leidde uiteindelijk tot forse gezondheidsklachten. De bedrijfsarts adviseerde mij met Jan te gaan praten. Een beter advies had hij mij niet kunnen geven. In een aantal gesprekken hield Jan mij voortdurend een spiegel voor, waardoor hij mij ‘dwong’ tot nadenken over de juiste dingen en me niet voortdurend te verliezen in het randgebeuren.

Mede dankzij deze gesprekken en het ‘huiswerk’ wat daarbij hoorde, lukte het me om het plezier in mijn werk terug te vinden. Inmiddels gaat het goed met me. Ik ben ervan overtuigd, dat dit zonder de begeleiding van Jan niet zomaar gelukt zou zijn. Ik kan iedereen die het even niet meer ziet zitten dan ook aanraden contact met Jan op te nemen.

Rector van een school voor voortgezet onderwijs in het midden van het land

psychologie  coaching  training