Helemaal kierewiet!


Vlak voor de zomer van 2002 werd ik opeens geconfronteerd met een burn-out. Althans, zo werd het achteraf omschreven. Op het moment zelf dacht ik dat ik helemaal kierewiet aan het worden was. Daarnaast voelde ik me letterlijk tot niets meer in staat. Het heeft me anderhalf jaar gekost om weer redelijk, soms zelfs goed, te kunnen functioneren.

Als ik terugblik was ik, naar ik nu denk, al een tijdlang goed overspannen. Met pure wilskracht heb ik dat weggedrukt en ben ik doorgegaan met het veeleisende werk waar ik op dat moment verantwoordelijk voor was. Ook de toen snel verslechterende verhoudingen en onbegrijpelijke veranderingen binnen de universiteit als geheel hebben, denk ik, hun rol gespeeld.

Bij mijn herstel heb ik buitengewoon veel hulp en steun ondervonden van Jan Fens. Ik heb zijn aanpak ervaren als zeer goed toegesneden op mijn persoon en op de specifieke problemen waarmee ik worstelde. Ook de kennis die Jan Fens heeft van de arbeidssituatie in de hedendaagse universiteit heeft een belangrijke rol gespeeld. Ik ben, kortom, geassisteerd op een uitermate professionele en effectieve wijze. Daar pluk ik nog steeds de vruchten van.

Bekijk de video

Prof. dr. ir. Jan Douwe van der Ploeg
Hoogleraar transitiestudies
Wageningen Universiteit

psychologie  coaching  training